Vi som jobbar här 2024!


Tomelilla 

winf vi stephan4


Stephan
- Mitt intresse för järnvägar började med en Märklin modelljärnväg när jag var 8år. Genom åren har skalan blivit större..  Intresset för naturen har alltids funnits med mig. När jag 1985 tillsammans med min far blev ägare till en gammal cykeldressin kunde jag kombinera mina två stora intressen. Jag startade dressincyklingen augusti 1989 i Tomelilla tillsammans med min far Helge som hjälpte mig då. I maj 1997 startade jag dressincyklingen i Sankt Olof. Jag har ett mycket omväxlande och roligt jobb året runt, ingen dag är den andra lik. Jag tar emot dig som besökare och jobbar med såväl administrativt arbete, bokningar, hemsidan till underhåll av båda banorna och vårt rullande material tillsammans med min dotter Josie.

winf vi josie.jpg
Josie - Jag började med att sommarjobba här till och från redan 2016. Då hjälpte jag främst till med att ta emot besökare och underhålla banan i Tomelilla. Efter studenten blev det en del resande för mig och jag bodde och jobbade även utomlands ett par år. Väl tillbaka i Sverige 2017 jobbar jag numera heltid tillsammans med min pappa Stephan, så nu jobbar jag med både uthyrning, verkstadsmeck, underhåll av banan och kontorsjobb. Ett fritt och omväxlande jobb som jag trivs med.

 
Sankt Olof

winf vi jan
Jan - (Vår "Mr. Sankt Olof") Jag är uppvuxen i Sankt Olof och har alltid varit intresserad av tåg. Jobbar deltid på Skånska Järnvägar och bygger modelljärnväg på fritiden. På dressincyklingen har jag nu jobbat sen 2006, mest sommartid. Min uppgift är främst att ta emot besökarna här i Sankt Olof. Förutom det så fixar jag även en del underhåll utmed banan här.