Äventyr på Österlen

png telefon0709-209209

 

Det är vi som jobbar här 2021!


Tomelilla 

winf vi stephan4

 

 

 

 

 

 

 


Stephan
- Mitt intresse för järnvägar började med en Märklin modelljärnväg när jag var 8år. Genom åren har skalan blivit större..  Intresset för naturen har alltids funnits med mig. När jag 1985 tillsammans med min far blev ägare till en gammal cykeldressin kunde jag kombinera mina två stora intressen. Jag startade dressincyklingen augusti 1989 i Tomelilla och maj 1997 i Sankt Olof. Ett mycket omväxlande och roligt jobb året runt, ingen dag är den andra lik. Jag tar emot dig som besökare och jobbar med såväl administrativt arbete, bokningar, hemsidan till underhåll av båda banorna och vårt rullande material tillsammans med Josefin.

winf vi josie.jpg
Josefin - Jag började med att sommarjobba här till och från redan 2016. Då hjälpte jag främst till med att ta emot besökare och underhålla banan i Tomelilla. Efter studenten blev det en del resande för mig och jag bodde och jobbade även utomlands ett par år. Väl tillbaka i Sverige 2017 jobbar jag numera heltid tillsammans med min pappa Stephan, så nu sker arbetet både bakom datorn och ute i det fria även för mig.

 
Sankt Olof

winf vi jan
Jan - (Vår "Mr. Sankt Olof") Jag är uppvuxen i Sankt Olof och har alltid varit intresserad av tåg. Jobbar deltid på Skånska Järnvägar och bygger modelljärnväg på fritiden. På dressincyklingen har jag nu jobbat i ca 15 år, mest sommartid. Min uppgift är främst att ta emot besökarna här i Sankt Olof. Förutom det, fixar jag även en del underhåll utmed banan här.