Äventyr på Österlen

png telefon0417-10252

wdj-blackandwhite.jpg
Från 19 okt kör vi endast  en tur/dag.
Tomelilla-Fyledalen 11,00-15,00
Öppet hela V44 Höstlovet
Därefter helger och en del vardagar.

Du når oss på bokningstelefonen
0417-10252 
dagligen 8,00-8,30

Vill Du göra en förfrågan längre fram kan Du också skicka ett sms till 0709209209 

Läs mer under menyn
Kontakt & Bokning


FÖR HJÄLP UTE PÅ SPÅRET 0767632854
(Om du inte kommer fram på vårt vanliga nummer..)CORONA VIRUSET
Vi har varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten 20/3 angående riskbilden här. De har inget att invända mot att utöva dressincykling då detta är en utomhusaktivitet där du träffar minimalt med andra människor. Vid möte med andra på spåret kan man också hålla distans. Samma gäller när man stannar till för picnic, då behöver man inte sitta precis inpå andra besökare vid samma möblemang. Vi har tre egna rastplatser i Fyledalen.

MEN Du måste naturligtvis själv känna dig helt frisk för att komma hit. Annars ska Du stanna hemma!

Betalningen tar vi endast som SWISH på plats, inga kontanter.


HITTA HIT 

Adress till parkeringen
Tomelilla:
Sväng in på Stafettgatan tag därefter direkt vänster in på Löparegatan och vänster igen framför info. tavlan upp mot parkeringen på kullen.
Gå sen till det röda godsmagasinet nere på ängen.

Sankt Olof:
Järnvägsgatan. Parkera på lämpligt ställe vid röda trä magasinet och följ sedan spåret ca 150m söderut förbi stationen till lokstallet.

wdj dovhjorrt nyvang

 

Välkommen till Äventyr på Österlen!

Hos oss kan Du cykla dressin på nedlagda järnvägar mellan Tomelilla - Fyledalen och St: Olof - Gyllebo samt hyra mountainbikes.
Vi har också tips på några enkla och lättrampade vandringsleder direkt från busshållplatsen, rakt ut i äventyret och det gröna, så Du slipper ta med dig bilen ut i skogen! Läs mer under menyn Vandring.
För skolor ordnar vi en härlig friluftsdag med både vandring och dressin.
Klicka dig fram i menyerna och läs mera... Vill Du ha mera info är det lättast att slå oss en signal!
wdr dressinrad Lite om Österlen..

Österlen är inte så stort till ytan, (bara ca: 3 x 4 mil) men här finns fantastiskt mycket att upptäcka.
Här finns både öppna fält och djupa skogar med en rik flora och fauna. I skogarna träffar man ofta på rådjur, dovhjort och hare, är man vaksam kan man också ha turen att få se kronhjort eller en vildsvinsfamilj. Rovfåglar finns gott om på österlen, speciellt i och kring Fyledalen. Ormvråk, fjällvråk, kungsörn, havsörn för att nämna några, och så förstås gladan som är Tomelillas egen symbol. I Öster avgränsas Österlen av en lång kust med flera fina badmöjligheter och småhamnar. Om Du cyklar dressin på spåret från Sankt Olof till Gyllebosjö så passa även på att ta ett dopp i Gyllebosjön, en härlig liten insjö med rent vatten som ligger vackert belägen i skogen bara några hundra meter från dressinspåret. Österlen är inte platt som en pankaka som många tror; här finns både höjder som Stens huvud vid Kivik och djupa dalar som Fyledalen utanför Tomelilla. På Fyledalens botten ringlar sig Fyleån lugnt och stilla fram. Ner till ån söker sig många djur för att dricka och i den ständiga jakten på sitt dagliga bröd..

Genom en del av Fyledalen kan Du cykla dressin, ett både annorlunda och miljövänligt sätt att upptäcka detta stycke underbara natur på nära håll utan att störa djurlivet.

wdj lovgroda jos

Att alltid tänka på när Du vistas i naturen.

* Stör inte djurlivet. Om Du har hund, håll den alltid kopplad. Gå ej nära fågelbon,  gryt och lyor. Ta med Dig en kikare istället, så får Du se så mycket mer...

* Visa hänsyn mot andra som vistas i naturen, väsnas ej onödigt mycket.

* Var rädd om mark och vegetation, bryt ej kvistar av träd och buskar.

* Plocka inte blommor, gräs och mossor, njut av dem där de växer istället. Våra turer går delvis genom Naturreservat där det dessutom är förbjudet att plocka växter.

* Håll naturen ren, lämna aldrig skräp efter Dig, det är så lätt att ta det med sig tillbaka till en soptunna..

* Gör inte upp eld utanför iordningställda grillplatser och använd inte engångsgrillar i naturen.

Klicka dig fram i menyerna och läs mer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitta till Oss! / Find Us!